Do szkoły daję córce racuchy jabłkowe zamiast kanapek. Mąkę pszenną zastąpiłam gryczaną i jaglaną, a cukier miodem. Mam spory zapas, dzięki przesyłce od Piotra ze sklepu wcinaj-miód.pl, muszę przyznać, że przemiła dedykacja i czerpak do miodu osłodziły mi smażenie, bo potajemnie wyjadałam ten miód w kuchni. Pierwsze spotkanie z kubkami smakowymi przywołało pajdę świeżego, chrupkiego chleba z miodem, którą na podwieczorek po szkole szykowała mi Babcia. W ten sposób poznaję lokalne produkty, smaku dzieciństwa nie można podrobić!

wcinaj miód

Przepis na racuchy bezglutenowe słodzone miodem

Potrzebujesz:

Przygotowanie:

Jabłka obierz, wydrąż i pokrój na małe plastry.

W misce roztrzep jajka, dodaj mąkę, mleko, miód, pół łyżeczki cynamonu, wymieszaj na gładko. Na koniec dosyp pokrojone jabłka i wymieszaj równomiernie. Rozgrzej patelnię i układaj cienkie, nieduże placki, zarumień z obu stron.

Możesz odsączyć nadmiar tłuszczu przykładając placki do ręcznika papierowego, najpierw z jednej, a potem z drugiej strony.
wcinaj miód przepis

Wcinaj miód (http://wcinaj-miod.pl/) to portal, na którym sprawdzisz dlaczego warto nabywać miód z lokalnych pasiek, wytwarzany przez pszczoły zbierające pyłki kwiatów na czystych obszarach, oddalonych od sporych aglomeracji i przemysłu.

Jeśli szukasz takiego sprawdzonego miejsca, polecam Ci sklep na Wcinaj – Miód.pl. Sprawdź ceny, bo są naprawdę atrakcyjne!

Marta Szyszko

Uważasz ten post za przydatny? Podziel się z innymi

Comments

comments